fbpx

Meer informatie en kledingadviezen

Kledingadvies bij een familie en kinderen fotografie

Ga je met meer personen op de foto? Stem dan de kleuren van de kleding op elkaar af, zodat alles een beetje past bij elkaar. Kies een kleurenpalet en ga van daaruit te werk. In de lente kies je bijvoorbeeld voor lichte of pastel kleuren, die fris ogen maar felle kleuren met een rustige kleur oogt ook heel mooi en maakt het plaatje weer erg vrolijk, zoals bijvoorbeeld grijs met blauw of bruin met groen.  Zo lang je maar rekening houd met de locatie en een contrasterende kleur kiest. In het najaar of tijdens het gouden uurtje zijn warme kleuren prachtig, zoals crème/wit, okergeel, terracotta kleurtonen en/of olijfgroen. Het allerbelangrijkste is dat je je er comfortabel in voelt. En vergeet ook niet less-is- more!

Is het fris buiten en wil je toch zonder jas op de foto?  Draag dan enkele laagjes of een mooie sjaal.

kledingadvies-tips-meer informatie

>>>Neem een kijkje op mijn Printerest pagina voor inspiratie!<<<

Wat je niet moet doen!

Kies geen neon kleuren of drukke, grote prints en vermijd zoveel mogelijk teksten op kleding.  Dit leidt vaak te veel af op het eindresultaat. Kies ook geen kleine ruitjes of hele fijne streepjes, dat geeft vaak een storend effect op de foto. Leuke kleine printjes, ton-sur-ton en effen kleding geeft meer rust. Verschillende texturen zijn heel leuk bij elkaar, zoals bijvoorbeeld wol en kant.

Belangrijk: Let ook heel goed op dat de zakken van je broek leeg zijn en er geen sleutelbos of mobieltjes in zitten. Dit zie je terug op de foto en is zonde. Draag geen elastiekjes om je pols en eet geen kauwgum tijdens de fotoreportage. Zorg voor schone nagels en haal eventuele oude restjes nagellak weg!

Tips!

Heb je een fotoshoot op locatie geboekt? Neem dan een flesje water mee en zorg dat kinderen ook iets lekkers bij zich hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor huisdieren. Neem ook eventueel wat make-up mee en zorg voor natte doekjes bij kinderen en dieren.

Kom je naar de studio? Zorg dan dat je spulletjes bij je hebt om je make-up bij te werken en/of een borstel

Kledingadvies SplitFace

Portretten worden gemaakt met blote schouders! Draag geen kettingen. Een bril kan als de ander ook een bril draagt en bij een SplitFace foto is het belangrijk dat je zorgt dat de haarscheiding overeenkomt met de ander.

Kledingadvies Faces

Portretten worden gemaakt met donkere bovenkleding, bij voorkeur zwart. Draag het liefst een effen shirt of blouse zonder al te veel opdruk. Foto’s worden gemaakt vanaf schouderhoogte.

Fantasy Photoshop Fotoshoot Advies

Kledingadvies gaat in overleg. Het ligt er aan wat je wensen zijn!