fbpx

Blog

Wizardly world; cosplay shoot Potter Stijl

Wizardly world; cosplay shoot Potter Stijl

  Kan jij jezelf ook zo goed verliezen in de wereld van Harry Potter ? Nou ik wel en zeker met Photoshop kan je dromen waarmaken ! Onlangs had ik leuke shoot gepland met de jonge cosplayer Puck in Harry Potter stijl. Met haar eigen verzonnen karakter Maisa Lancaster en wat voor een; een pittige leerling van Zwadderich. Nu ben ik dol op cosplay en de wereld van Harry Potter dus dit was al een feestje; de voorpret, moodboard maken en het bewerken van de foto’s. Heerlijk en helemaal in mijn straatje ! Toeval is dat we beide uit Eindhoven komen dus  zochten we het dichtbij huis en gingen we voor  een rondje Philips de Jonghpark om af en toe te stoppen bij fotogenieke plekjes. Bepakt en bezakt met props, zoals toverstaf, koffer, boeken, make-up en kleding begonnen wij onze ronde door het park wat een beetje overeenkomt met een bos. Een goede locatie voor deze shoot.  Ik had al ideeën in mijn hoofd maar meestal komt zoiets ook opzetten als ik aan het bewerken ben. Zo wou ik iets maken met een patrones. Dat zijn er uiteindelijk twee geworden. Magische boeken blijven ook een van mijn favoriete bewerkingen dus die moest ook in deze reportage verwerkt worden. Een bewerking die achteraf kwam is bijvoorbeeld de foto met de Mandrake’s. Verder zijn er ook enkele zonder magie uit voort gekomen; deze hadden gewoon niet veel nodig voor het perfecte plaatje. Puck deed ontzettend haar best en zat helemaal in haar rol. Het was voor haar haar allereerste ervaring met een professionele fotoshoot. Een beter model had ik niet kunnen wensen. We zijn samen tot echt super gave magische plaatjes gekomen ! Kijk en geniet mee. In mijn portfolio-map vind je nog meer Potter-stijl foto’s, die je ook uitvergroot kan bekijken. Ben jij ook een cosplayer en interesse in een magische samenwerking. Neem dan contact op met mij om samen onze reportage tot een next level te brengen !  

We kunnen de studio weer in!

We kunnen de studio weer in!

Goed nieuws: we kunnen de studio weer in! Naast fotografie op locatie, ga ik ook weer aan de slag in de studio. De studio is open, wel met de nodige Corona-maatregelen: Uit voorzorg draag ik een mondkapje Bij SplitFace art fotografie maak ik gebruik van handschoenen bij het evt. aansturen van het model Handen schudden slaan we over en blijven we 1,5 meter afstand houden. We passen niet allemaal in de studio met 1,5 meter afstand en daarom wordt gevraagd even buiten de studio op elkaar te wachten als de een aan de beurt is en andersom. Er staan handdesinfectiemiddel en doekjes ter beschikking en daar dient u gebruik van te maken voor de shoot. Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog. Bij gezondheidsklachten, zoals griep, verkoudheid, koorts etc, verzetten we de shoot. De studio wordt na elke shoot gereinigd.  

Pet Painting Portret

Pet Painting Portret

Binnen blijven is het devies en dat betekent dat ik als fotograaf eventjes (nou, wel meer dan eventjes) niet op pad kan om foto’s te maken. Jammer, want foto’s maken is echt mijn passie. Om bezig te blijven, ben ik lekker aan de slag met Photoshop en ik heb iets leuks bedacht: Pet Painting Portrets. Jij mailt foto’s van je huisdier, ik ga op zoek naar een matchende achtergrond en maak een mooi portret van je huisdier. Je mag zelf de achtergrond bepalen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, een portret kost nu tijdelijk maar 20 euro. Wil je meer dieren (of mensen) op de foto, dan kost dat €10,- per dier extra. Pet Painting Portait je kiest zelf de achtergrond maximaal 1 huisdier per foto je ontvangt 1 gemanipuleerde historische foto in kleur (jpg-formaat), deze wordt digitaal aangeleverd tijdelijk slechts 20 euro Mail dus snel je foto’s en ik ga voor je aan de slag!  

Bijzonder familieportret ‘Faces’

Bijzonder familieportret  ‘Faces’

Ben je op zoek naar een bijzonder familieportret of wil je met je vrienden eens op een ‘anders dan anders’-manier op de foto ? Misschien wil je wel als 4 generaties op deze manier vastgelegd worden. Boek dan nu de Faces-shoot bij Photo Osenga! Deze shoot vindt plaats in de studio en duurt ongeveer 20 minuten. Er wordt van iedereen een apart profielportret gemaakt, deze voeg ik later samen. De shoot is voor maximaal 4 personen. Ben je met meer? Dan betaal je €7,50 extra per persoon.       Wat krijg je? – een digitaal fotobestand (hoge resolutie) om zelf af te drukken of op canvas te bestellen – foto in kleur én zwart/wit  

Eenhoorn-shoot

Eenhoorn-shoot

In de laatste week van de zomervakantie had ik een shoot waar ik al heel lang naar uitkeek: een eenhoorn shoot! Vlak daarvoor stelde ik via social media de vraag wie een pony beschikbaar wilde stellen voor de shoot. Al snel kreeg ik reactie en wat voor één. Skippy, een prachtige witte pony, kon meedoen aan de shoot. Deze pony paste precies in het plaatje dat ik in mijn hoofd had. Eigenaresse Debby stelde Skippy graag beschikbaar voor de shoot en haar dochter Faye poseerde maar wat graag met Skippy. Alle ingrediënten voor een fantastische eenhoorn-shoot.

Split Face mini sessies

Split Face mini sessies

Hoe gaaf is dit? Een Split Face-foto! Een wat, hoor ik je denken. Ik maak van twee gezichten, één gezicht. Het resultaat? Een unieke foto waar je naar blijft kijken.

Leuk voor zusjes, broertjes, broer en zus of tweelingen. Met een Split Face Art foto heb je écht iets unieks aan je muur hangen.