fbpx

Wizardly world; cosplay shoot Potter Stijl

 

Kan jij jezelf ook zo goed verliezen in de wereld van Harry Potter ? Nou ik wel en zeker met Photoshop kan je dromen waarmaken !

Onlangs had ik leuke shoot gepland met de jonge cosplayer Puck in Harry Potter stijl. Met haar eigen verzonnen karakter Maisa Lancaster en wat voor een; een pittige leerling van Zwadderich. Nu ben ik dol op cosplay en de wereld van Harry Potter dus dit was al een feestje; de voorpret, moodboard maken en het bewerken van de foto’s. Heerlijk en helemaal in mijn straatje ! Toeval is dat we beide uit Eindhoven komen dus  zochten we het dichtbij huis en gingen we voor  een rondje Philips de Jonghpark om af en toe te stoppen bij fotogenieke plekjes.

Bepakt en bezakt met props, zoals toverstaf, koffer, boeken, make-up en kleding begonnen wij onze ronde door het park wat een beetje overeenkomt met een bos. Een goede locatie voor deze shoot.  Ik had al ideeën in mijn hoofd maar meestal komt zoiets ook opzetten als ik aan het bewerken ben. Zo wou ik iets maken met een patrones. Dat zijn er uiteindelijk twee geworden. Magische boeken blijven ook een van mijn favoriete bewerkingen dus die moest ook in deze reportage verwerkt worden. Een bewerking die achteraf kwam is bijvoorbeeld de foto met de Mandrake’s. Verder zijn er ook enkele zonder magie uit voort gekomen; deze hadden gewoon niet veel nodig voor het perfecte plaatje.

Puck deed ontzettend haar best en zat helemaal in haar rol. Het was voor haar haar allereerste ervaring met een professionele fotoshoot. Een beter model had ik niet kunnen wensen. We zijn samen tot echt super gave magische plaatjes gekomen ! Kijk en geniet mee. In mijn portfolio-map vind je nog meer Potter-stijl foto’s, die je ook uitvergroot kan bekijken.

Ben jij ook een cosplayer en interesse in een magische samenwerking. Neem dan contact op met mij om samen onze reportage tot een next level te brengen !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.